Dönerin tüm dünyadaki tescili Türkiye’dir. Sanırım döneri sevmeyen hiç kimse bulunmuyor. Bilakis eti sevmeyen kişiler dahi dönerin lezzeti karşısında dudaklarını ısırırlar. Döneri evde yapmak isteyenler için çok pratik döner tarifi var sırada…
Dönerin hijyenik bir ortamda ve içerisinde bulunan malzemelerin ne olduğunu bilerek nasıl yapıldığını bilmek insanı oldukça rahatlatır. İçinizi rahatlatarak ailenizle birlikte bu harika lezzeti denemenizi tavsiye ederim.
Evde döner yapımında kullanılacak malzemeler:
• 10-12 dana biftek.
• 1 tatlı kaşığı kekik.
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ.
• 1 tatlı kaşığı karabiber.
• 4 adet soğan- tuz.
• 2 çay bardağı zeytinyağı.
Dönerin tarifi:
Marinatı hazırlamak için; soğanları rendeleyip suyunu süzün. Zeytinyağı, kekik, karabiber ve soğan suyunu geniş bir kaba alıp karıştırın. Biftekleri hazırladığınız marinata yatırıp 15 dakika bekletin. Etleri marinatın içinden alıp yağını iyice süzün. Hepsini üst üste dizin ve alüminyum kağıtla sıkıca sararak paket yapın. Buzlukta iyice donup katılaşıncaya kadar yaklaşık 12 saat bekletin. Tek kütle haline gelen eti buzluktan çıkarıp biraz bekletin. Bıçakla kolayca kesilebilecek kıvama gelince alüminyum kâğıttan çıkarın. Keskin bir bıçakla, döner şeklinde ince ince kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp etleri ekleyin ve kavurun. Karıştırırken fazla dağılmamasına dikkat edin. Tuz ve karabiber serpin, karıştırıp ateşten alın. Pide eşliğinde sıcak olarak servis yapın